BRAZILIAN VAX- BRASILIANSK & INTIM VAXNING i Stockholm

INFÖR DIN BRASILIANSK & INTIM VAXNING

Du behöver absolut inte vara nervös inför din första brasilianska vaxning. Eller känna dig
obekväm inför att klä av dig nedtill. Vi på Wax Brazil i Stockholm har utfört hårborttagning
och brasiliansk & intim vaxning s.k Brazilian Wax i uppemot femton år och har vaxat
tusentals ”nybörjare”. Vi är professionella och bemöter dig med omsorg och respekt. Du är i
goda händer och en behaglig brasiliansk vaxning & intim vaxning väntar dig.
Hårstrålängden är viktig. Man bör ha en hårväxt om ca 7 mm för optimal brasiliansk & intim
vaxning. Om du få ett nyp-tag i håret med fingrarna är det tillräckligt långt. Längre hårväxt
kan trimmas på plats av terapeuten. Obs! att du inte ska ha rakat dig därnere inför en
brasiliansk vaxning. Om du ändå gjort det ska du vänta 3 veckor, vilket är den tid det tar för
håret att växa ca 7 mm.

MEDICINSKT ANSVARIG LÄKARE

Wax Brazil i Stockholm har som enda salong med brasiliansk vaxning i Stockholm egen medicinskt ansvarig läkare, Dr Sam Ariastam. Om du har någon sjukdom eller medicinska problem och du känner dig osäker kan du konsultera honom helt kostnadsfritt. Din trygghet och hälsa är viktig för oss på Wax Brazil och vi gör allt för att ta hand om dig på ett ansvarsfullt och professionellt sätt.

GRAVIDITET & MENSTRUATION

Självklart föreligger det inget hinder att göra en brasiliansk vaxning eller kroppsvaxning om du är gravid eller har menstruation. Vi håller högsta klass på noggrannhet och professionalitet och hygien när du vaxar dig hos oss. I samband med menstruation använder du tampong vid brasiliansk & intim vaxning. Vid tveksamhet eller funderingar kan du alltid konsultera vår läkare kostnadsfritt.

OM DIN BRAZILIAN VAX- BRASILIANSK OCH INTIM VAXNING I
STOCKHOLM

Vi på Wax Brazil i Stockholm använder vid brasiliansk vax & intim vaxning eller kroppsvaxning först ett s.k. varmvax som hettas upp för att lättare kunna bredas över huden. Vaxet stelnar och en tjock vaxhinna bildas. Terapeuten rycker smidigt bort hinnan varvid de flesta av hårstråna följer med. Därefter övergår hon till ett s.k. kallvax som ligger inuti en hygieniskt vaxkassett som rullas över huden så en tunn vaxhinna bildas. Terapeuten vidhäftar en speciell pappersremsa ovanpå vaxet. Remsan dras bort varvid vax och kvarvarande hårstrån följer med.

Efter själva vaxningen behandlar terapeuten din hud med en speciell mjukgörande olja samtidigt som vaxrester på huden avlägsnas. Eventuella kvarstående hårstrån plockas bort med pincett. Hela behandling sker under noggranna hygieniska förhållanden med sterila pincetter, engångshandskar, engångsspatlar etc. Fråga gärna oss om du har funderingar kring valet av vax. Vid medicinska frågor kan du som alltid konsultera vår läkare helt kostnadsfritt.

EFTER DIN BRAZILIAN VAX- BRASILIANSK & INTIM VAXNING

Vi på Wax Brazil i Stockholm rekommenderar att du undviker att sola, bada i bassäng eller träna under det första dygnet efter din brasiliansk vax & intim vaxning eftersom hårsäckarna är öppna och därmed mottagliga för bakterier. Undvik även parfymerade krämer, använd gärna bomullstrosor och duscha helst i svalt vatten.

Det händer att hudirritation uppstår efter brasiliansk vaxning eller kroppsvaxning, särskilt efter första gången. Denna kan visa sig som en rodnad eller i form av hårsäcksirritationer som små prickar på huden. Detta är helt ofarligt och försvinner normalt inom ett par dygn. Om du har fått en rodnad rekommenderar vi lätt behandling med babypuder. Vid hårsäcksirritation ska du inte pilla på prickarna. Vi har en produkt som heter Follisan som du kan behandla eventuell hårsäcksirritation med.

FOLLISAN

Follisan hindrar uppkomst av och problem med inåtväxta hårstrån. Follisans aktiva substans är salicylsyra, som påverkar huden på ett skrubbande (peelande) sätt så att hårstrån inte växer inåt. Dessutom är salicylsyra en antibakteriel substans och verkar lugnande på huden. Follisan kan även användas i förebyggande syfte mellan behandlingar. Om problem med inåtväxt hår eller små prickar uppkommer kan huden på ett mjukt och varsamt sätt skrubbas med s.k. skrubbhandskar (köpes på H&M eller BodyShop) därefter kan babypuder användas. Vid tveksamhet eller funderingar kan du alltid konsultera vår läkare kostnadsfritt.

HYGIEN VID BRASILIANSK & INTIM VAXNING I STOCKHOLM

Naturligtvis fäster vi på Wax Brazil i Stockholm särskild vikt vid hygien. Inför varje brasiliansk vaxning eller kroppsvaxning byts skyddspapperet på liggdynorna ut. Pincetter och liknande spritas och steriliseras. Vi använder alltid fräscha vaxkassetter, engångshandskar, engångsspatlar etc. Dr Sam Ariastam som är vår medicinskt ansvarige läkare ansvarar för de hygienisk- medicinska frågorna hos Wax Brazil i Stockholm. Har du frågor kring hygien och brasiliansk & intim vaxning eller kroppsvaxning kan du konsultera honom kostnadsfritt.

BRAZILIAN VAX- BRASILIANSK & INTIM VAXNING I STOCKHOLM FÖR
MÄN

Många kliniker vill eller kan inte utföra intim vaxning på män. Att utföra brasiliansk vaxning på män kräver professionalitet och kompetens utöver det normala. Vi på Wax Brazil i Stockholm är stolta över att ha haft denna kompetens sedan femton år tillbaka och vi har utfört tusentals brasilianska vaxningar på män. Så naturligtvis är du som man hjärtligt välkommen till oss. Brazilian Wax på män innebär vaxning av pubis-, testikel- och mellanstjärtsområdena. Eftersom männens intima område är mycket känsligt använder vi ett visst babypuder för att mjukgöra huden före den intim vaxningen. På Wax Brazil i Stockholm avsätter vi alltid dubbel tid för brasiliansk vaxning av män. Konsultera gärna vår läkare om du som man (eller för all del även som kvinna) har förfrågningar eller funderingar kring intim vaxning eller kroppsvaxning för män.

DEN EVIGA FRÅGAN – GÖR DET ONT?

Både ja och nej. Första gången gör brasiliansk vaxning ont. Dina hårsäckar är då “original” och är därför lite hårda, plus att hårstråna är grova. Och alla hårstrån rycks samtidigt. Andra gången har du nybildade mjuka hårsäckar och tunna hårstrån som följer med utan motstånd. Dessutom växer hår i faser, alla hårstrån växer inte samtidigt ut. Det är därför bara hälften så många hårstrån som rycks vid andra besöket. Redan vid detta andra besök kan du alltså räkna med en tämligen smärtfri brasiliansk vaxning. Om du sedan låter vaxa dig regelbundet tröttas hårsäckarna ut alltmer och behandlingen blir med tiden så gott som smärtfri.

Terapeuterna hos oss på Wax Brazil har uppemot femton års erfarenhet av såväl brasiliansk vaxning som annan vaxning. Vi gör allt för att ditt besök hos oss ska bli så behagligt som möjligt. För att göra det lättare första gången kan du om du vill ta ett par smärtstillande tabletter någon timme innan besöket. Har du frågor kring smärta i samband med brasiliansk vaxning eller annan vaxning kan du konsultera vår medicinskt ansvarige läkare. Konsultationen är givetvis kostnadsfri för våra kunder.